Nieuwe Oogst feest!!

Blog nieuw oogst feest kopie

Het is een druilerige dag ik zit in een ietwat saaie meeting.

Mijn telefoon trilt, mijn blik valt op het scherm en zie het nummer! Nepal!

Sinds ik een thee merk heb krijg ik telefoontjes uit de meest verre oorden. Elke keer nieuwe landcodes, maar deze keer herken ik het nummer. Het is van mijn theeboer uit Nepal. Nog maar net een jaar geleden stond ik naast hem, naar de theebladeren en theevelden te staren en nu belt hij mij! Ik excuseer me even van de meeting en neem snel op terwijl ik naar de gang loop, zeg ik; hai! This is Kiona speaking! En de andere kant van de lijn hoor ik de boer. Wat is het fijn om zijn stem te horen. Hij klinkt heel enthousiast en vertelt mij dat het vandaag de aller-eerste oogstdag van het jaar is.

Nu heb ik dat een paar keer meegemaakt in verschillende landen maar dat is werkelijk een groot feest. De winter is uit de lucht, de lente is daar. Soms is het dagen wachten op het juiste weer en de juiste condities om de verse thee topjes te oogsten. Vandaag is het die speciale dag in Nepal en ik droom weer even weg. De stilte, de geuren, de mensen en het eten. Zucht. BAM, de deur van de zaal zwaait open en de meeting is even gepauzeerd. Shit, ik moet terug.

Ik vraag de boer of wij de allereerste oogst opbrengst mogen kopen dit jaar. Spannende vraag, dat is best een eer namelijk. Hij lacht, ik duim, hij zegt waarom denk je dat ik je bel vandaag! Ik zeg snel dag, maak een blij sprongetje in de lucht en sprint terug naar mijn meeting. Dit is nu drie weken geleden. De thee is razendsnel ingevlogen en door ons ingepakt. Ready to order!!

“deze blog gaat over thee No. 015 –  White Sandakphu”