No.013 – IJsthee van Kersenblad met cranberry en aardbei

 

Kersenblad heeft een fruitige en toch kruidige smaak. Door deze te combineren met aardbei worden de fruitige tonen benadrukt. De cranberry’s gebruiken we als garnering in het glas.

Ingrediënten
13 gram kersenblad
750 ml gefilterd water
250 gram ijsblokjes
10 gram gedroogde cranberry
100 gram aardbei

Bereiden: Weeg het kersenblad af en kook het water. Snijd de aardbei in stukjes voor een betere smaakafgifte. Voeg het water toe op 95 graden. Handig om de blaadjes los in het water te laten trekken. Voeg de aardbei direct toe. Laat samen 2 minuten trekken. Zeef de thee door deze door een fijne zeef te schenken in een andere kan. Laat de thee afkoelen in de koelkast of serveer meteen uit voor de warme variant.

Serveren: Met wat losse cranberry’s, aardbeien en natuurlijk lekker veel ijs in een groot gekoeld glas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *